Kesärekrytointeja kannattaa lähteä suunnittelemaan ajoissa ja katsoa koko prosessia hieman eri vinkkelistä kuin perusrekrytointia. Keinoja onnistuneeseen kesärekrytointiin löytyy useita, joten haaste piilee teille sopivan keinovalikoiman löytämisessä.
Kesätyörekrytointi koetaan usein haastavana. Hakijat ovat pääosin nuoria, joiden CV ei sisällä juurikaan tarpeellista tietoa rekrytoinnin tueksi, ja omaa persoonaakin saattaa olla vaikea välittää kirjoitettuun saatekirjeeseen. Hakijoiden valitseminen jatkohaastatteluun hakemusten pohjalta on melko lailla arpapeliä.
Hakemusten määrä on myös usein räjähdysmäinen. Suosittuihin kesätyöpaikkoihin on satoja – jopa tuhansia – hakijoita. On ikävä tosiasia, ettei tällaisiin työtehtäviin lähetetyt hakemukset läheskään aina päädy edes rekrytoijan luettavaksi.
Kesätyörekrytointi voi konkreettisesti merkitä 2000:a hakemusta, jotka tulisi käydä läpi sekä kustannus- että aikatehokkaasti. Näiden perusteella valikoidaan joitain kymmeniä hakijoita, jotka saavat mahdollisuuden päästä itse haastatteluun. Miten antaa useammalle hakijalle mahdollisuus?
Perinteinen, kankea rekrytointiprosessin malli tekee tämänkaltaisista rekrytoinneista kestämättömän työläitä. Siksipä usein satojen hakemusten rekrytointiprosesseissa hyödynnetään digitaalisia työkaluja, ryhmähaastatteluja, sekä soveltuvuustestejä.
Keinoja on monia, kuten vaikkapa rekrytoinnin ulkoistaminen. Mutta jo oikeilla työkaluvalinnoilla voi työlääseenkin rekrytointiprosessiin saada huomattavaa lisätehoa – ja samalla tehdä siitä miellyttävämmän kokemuksen niin hakijalle kuin rekrytoijalle.
Seuraamalla näitä neljää askelmaa voit tehostaa ensi kesän kesätyöntekijärekryjäsi (ja hermojasi) merkittävästi:
Lataa opas
Olemme laatineet oppaan, johon on koottu kaikki tärkeimmät asiat, jotka on hyvä huomioida niin kesätyöntekijöitä kuin muita sesonkityöntekijöitä rekrytoitaessa. Lataa opas ja nappaa vinkit kuinka tehosta omaa ja organisaatiosi työtä kesä- tai muita kiire-ajan työntekijöitä rekrytoidessasi.
Lataa opas: Mitä ottaa huomioon kesätyörekrytoinnissa?